2020. október 14., szerda

Mindenre!

Mindenre!

 

Karolina és Áron sétál közös munkahelyük felé, ahogy általában. Karolina száján látszik, hogy nagyon akar mondani valamit, Áron ebből már tudja, hogy minél előbb oda kellene érni a közös úti célhoz, ezáltal minél kevesebb idő jusson erre a beszélgetésre.

-Áron, figyelj – böki ki végül. – Tudtad, hogy mindenre van képeslap? Úgy értem, szó szerint, mindenre! – lelkesedik Karolina.

-Tényleg? Hát… ez már valami.

-Szerintem nem fogtad fel! Például van „bocs, hogy megettem a joghurtodat”-képeslap – fokozza tovább Karolina.

 

-Mármint konkrétan ezt a képeslapot láttad egy üzletben? – érdeklődik Áron, vagyis érdeklődést színlel, közben szaporázza lépteit.

-Oké, ezt speciel nem. De szerintem ez is létezik!

-Akkor megdőlt az elméleted, nincs képeslap mindenre – szögezi le Áron.

-Nagyon elhamarkodott lenne ilyet kijelenti, még nem voltunk az összes üzletben, ahol képeslapot árulnak - mondja Karolina mosolyogva.

-Nekem már a mindenre van képeslap-gondolat sem tetszik. Az végtelen sok képeslapot jelentene, sokat el sem adnának! – lendül bele Áron az érvelésbe úgy, hogy észre sem veszi. - És az a sok képeslap… nyomasztó. Szó szerint. Az a rengeteg képeslap rám borulna egy üzletben, meg is fulladhatnék alattuk.

-Hmm, lehet. De vigasztaljon a tudat, hogy a sok képeslap között lenne egy „bocs, hogy megfulladtál a sok képeslap alatt”-képeslap! – érvel Karolina.

-Egy megfulladt embert már tudsz vigasztalni, Karolina! És a feliratokat sem tudja már elolvasni! – kel ki magából Áron.

-Hát ez egy jó érv… de továbbra is tartom, hogy mindenre van képeslap. Vagy ha nincs, akkor veszel egy üres képeslapot, és azt írsz rá, amit akarsz - mondja sietve Karolina, miközben belép a főbejáraton, otthagyva az értetlen arcot vágó Áront.

Kiemelt bejegyzés

For climate hippies

I accept your Earth is sad, Because of me, Your icebergs are melting, Because of me, Your dolphins are dying, Because of me,  Your air is po...